Cliff Hooge is Belgisch kampioen vuurwerk

Borsbekenaar Cliff Hooge en zijn team van HC Pyrotechnics zijn woensdagavond in Oostende uitgeroepen tot Belgisch kampioen vuurwerk. Dat besliste een zestienkoppige jury die acht vuurwerkmakers moest beoordelen. De vierde editie van het BK vuurwerk vond plaats tijdens de Vurige Maandagen in Oostende.

De 30-jarige Hooge kreeg de prijs voor de kwartier durende pyromusical genaamd "Mystify: A journey of emotions". Bij de jurering werd rekening gehouden met tempo, originaliteit, duur, kleurgebruik en veiligheid bij het afschieten van het vuurwerk.

Hooge is al sinds zijn vijftiende actief bezig met vuurwerk. Hij neemt deel aan vuurwerkfestivals over de hele wereld en wordt vaak ingeschakeld op filmsets. Hij heeft ook de technische leiding over het vuurwerkfestival van Knokke-Heist.

T&T Fireworks uit het Limburgse Lummen ging met de tweede prijs aan de haal. L'Etincelle uit het Luikse Hoei werd derde. Er was ook een publieksprijs die ging naar Party-Fices uit het Waals Brabantse Grez-Doiceau. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud