Clijsters en Henin spelen exhibitiewedstrijd voor EU-voorzitterschap

Kim Clijsters en Justine Henin spelen op donderdag 8 juli 2010 de exhibitiewedstrijd 'Best of Belgium' in het Koning Boudewijnstadion, in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie. Dat heeft premier Yves Leterme bekendgemaakt. Organisator Bob Verbeeck hoopt 40.000 toeschouwers te lokken en zo het wereldrecord van de drukst bijgewoonde tenniswedstrijd aller tijden te breken.

België neemt vanaf 1 juli het voorzitterschap van de Europese Unie waar. Vanaf 2 juli worden verschillende evenementen georganiseerd om dat te vieren, de tenniswedstrijd moet het hoogtepunt worden van de eerste week van het voorzitterschap.

"Dit wordt een wedstrijd voor de hele wereld, met het beste wat België te bieden heeft", zei een duidelijk enthousiaste Yves Leterme op een persconferentie. "Het concept is heel eenvoudig", legde Bob Verbeeck uit. "We geven de wereld het beste tennis van België, en het beste van de Belgische muziek."

De tenniswedstrijd is maar één deel van een heuse evenementenavond. Na een openingsceremonie volgt drie kwartier muziek, met Belgische artiesten waarvan de namen nog bekendgemaakt moeten worden. De tenniswedstrijd zelf zou ongeveer anderhalf uur moeten duren, waarna een tweede reeks concerten volgt. De avond wordt afgesloten met vuurwerk.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op VTM en RTL, maar ook in China en de VS. Er worden 34.000 tickets ter beschikking gesteld van het publiek, die verkrijgbaar zijn via www.best-of-belgium.be, of op het telefoonnummer van Tele Ticket Service: 070/345.345. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud