Cocaïnevangst in Antwerpen: grootste inbeslagname sinds 2005

De 2,1 ton cocaïne die het voorbije weekend ontdekt werd in een container met cacaobonen, is de grootste cocaïnevangst in de haven van Antwerpen sinds 2005. Dat zegt het Antwerpse parket donderdag. In totaal werd in de haven dit jaar al ruim 8 ton cocaïne onderschept, wat nu al meer is dan het eindtotaal van vorig jaar. In heel 2011 ging het immers om 6,4 ton.

In oktober 2005 namen de politie en de douane nog 2,4 ton cocaïne in beslag in de Antwerpse haven. De drugs zaten toen verborgen in een lading vinyl vloertegels. De recordvangst in Antwerpen dateert echter van 2002, toen 3 ton werd gevonden in een bananenboot.

Zaterdag trof de opsporingsinspectie van de Antwerpse douane de 2,1 ton drugs aan in een container met cacaobonen afkomstig uit Ecuador. Ze zaten verpakt in meer dan 2.000 pakketten. Uit het daaropvolgende onderzoek bleek de cocaïne op weg te zijn naar Nederland.

Na overleg tussen het Belgische en Nederlandse gerecht startten de Nederlandse autoriteiten ook een eigen onderzoek. De balen cacaobonen werden volgens schema afgeleverd op een bedrijventerrein in het Nederlandse Emmeloord, waar de Nederlandse politie vijf verdachten kon arresteren na een korte achtervolging.

De vijf worden vrijdag in Nederland voorgeleid voor de onderzoeksrechter (aldaar de rechter-commissaris). (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud