Commissariaat Influenza opnieuw bijeen over varkensgriep

De stuurgroep van het Interministerieel Commissariaat Influenza, bestaande uit vertegenwoordigers van ministeries en virusexperts, is sinds 16 uur zondag opnieuw samen in het crisiscentrum van de federale regering over de uitbraak van een nieuwe menselijke variant van de varkensgriep in Mexico. Dat maakte het Commissariaat zondag bekend.

Op de vergadering zal een stand van zaken worden opgemaakt van de aanbevelingen voor België. "De jongste tijd waren er veel geruchten over de varkensgriep", zegt viroloog Marc Van Ranst van het Commissariaat. "We willen daarom een aantal zaken ontkrachten en een objectieve weergave van de realiteit geven."

Volgens Van Ranst is er geen reden tot ongerustheid. "Wel is er reden om een stappenplan op te stellen. We starten een informatiecampagne op voor reizigers die terugkeren uit Mexico. Aan huisartsen werd gevraagd om alert te zijn."

Een negatief reisadvies is momenteel niet aan de orde. "We kunnen dat ook niet unilateraal beslissen. Het is ook niet nodig. Wel is het zo dat al wie momenteel vertrekt naar Mexico, het er niet leuk zal hebben. Musea en dergelijke zijn gesloten." (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud