"Communautaire dialoog moet voor midden oktober starten"

Nog voor het begin van het parlementaire jaar - midden oktober - moet een interinstitutionele dialoog worden opgestart die zou moeten leiden tot een grondige staatshervorming. De deelstaten en de federale overheid moeten bij die dialoog worden betrokken. Daarover zijn alle Octopuspartijen het volgens de koninklijke bemiddelaars eens.

De bemiddelaars François-Xavier de Donnea, Raymond Langendries en Karl-Heinz Lambertz kwamen op een persbriefing in de Senaat meer uitleg geven over de missie die ze van de koning toevertrouwd kregen. Ze dienden tegen eind juli te zoeken naar de beste manier om een communautaire dialoog weer op gang te trekken. Volgens de drie was het echter niet mogelijk om hun opdracht op tien dagen volledig uit te voeren. Ze gaan de volgende weken vooral uitzoeken welke structuur de dialoog moet krijgen en hoe die kan worden heropgestart.

De bemiddelaars gaan in augustus al informele, bilaterale contacten leggen. Wanneer iedereen terug is uit vakantie volgen dan opnieuw echte consultaties. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud