Concurrent Pennenzakkenrock wijzigt naam in Your'in

Entertainmentbedrijf Relax, dat van de provincie Antwerpen dit jaar niet langer het festival Pennenzakkenrock mag organiseren aan het Molse Zilvermeer, komt op diezelfde datum met een concurrerend kinderrockfestival in het Sportacentrum in Tongerlo. De eerder voor het project gehanteerde naam PZR wordt wel veranderd in Your'in, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Dinsdag oordeelde de rechtbank van koophandel nog dat de naam PZR als schijnbare afkorting van Pennenzakkenrock een inbreuk was op de merkenrechten van de provincie.

Op het podium van Your'in staan op 27 juni onder meer Brahim, DJ F.R.A.N.K., Laura Omloop en Maureen, bekend van muziekzender Anne. Er komen volgens Relax ook nog enkele "knallende Belgische én internationale headliners".

Voor de randanimatie plant Your'in een "deathride" en trampoline, maar ook een aquapark en een workshop cocktails maken. Er komt daarnaast een educatief luik in samenwerking met organisaties als de Vlaamse Sportfederatie en WWF.

De provincie Antwerpen uitte woensdag nog de hoop dat Relax de scholen zou terugbetalen die zich voor het nieuwe festival inschreven in de veronderstelling dat het om het "gewone" Pennenzakkenrock ging. Daar is volgens organisator Geert Torfs geen sprake van. "Ik zou integendeel op mijn beurt de mensen van de provincie willen oproepen zich eindelijk eens op een volwassen manier op hun eigen verhaal te concentreren", zegt hij.

Naast het festival in Tongerlo organiseert Relax diezelfde dag ook Your'in Beach in Oostduinkerke en op 25 juni Your'in Wégimont in de Ardennen. (COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud