Crèches beter beveiligd

Ruim driehonderd crèches in Vlaanderen kregen een premie van 500 tot 1.500 euro. Dit omdat ze de toegang tot hun gebouwen extra lieten beveiligen of andere maatregelen namen om kinderen en begeleiders beter te beschermen tegen indringers. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

De subsidies waren aangekondigd na de moordpartij van Kim De Gelder op 23 januari dit jaar in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. "Tot nu toe werden ruim driehonderd dossiers verwerkt. Maar we verwachten de komende weken nog meer aanvragen", zegt Leen Dubois van Kind & Gezin.

Gewezen Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren (CD&V) beloofde onmiddellijk na het drama in Dendermonde premies voor kinderdagverblijven die extra maatregelen namen om de toegang tot hun crèche beter te beveiligen. Het gaat onder meer over het plaatsen van een deursas, vingerscans of het hangen van camera's.

Op 15 mei keurde de Vlaamse regering het premiestelsel goed. Concreet kunnen onthaalouders en initiatieven van buitenschoolse opvang rekenen op een subsidie van 500 euro. Voor crèches tot 22 plaatsen bedraagt die 1.000 euro. Grote kinderdagverblijven kunnen een premie van 1.500 euro krijgen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud