Crevits gaat met steden en gemeenten overleggen over aanpassing weginfrastructuur

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gaat met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten samenzitten om een intense communicatie op poten te zetten met de gemeentebesturen over de weginfrastructuur. Bedoeling is de weginrichting almaar meer aan te passen aan de geldende snelheidsbeperking in de bebouwde kom. Dat meldt Vlaams parlementslid Cindy Franssen, die de vraag daartoe richtte aan Crevits.

"In een ideale situatie zou het wegbeeld een bepaalde snelheidslimiet moeten afdwingen en is er geen bord meer nodig", legt Franssen uit. Bij de (her-)aanleg van doorgangswegen door de bebouwde kom wordt nu al vaak gebruik gemaakt van bijvoorbeeld verkeersdrempels om de snelheid van het verkeer af te remmen.

Om de mobiliteitsplannen van de lokale besturen en de Vlaamse overheid optimaal op elkaar af te stemmen, is meer overleg nodig tussen de bestuursniveau's, oordeelt Franssen. Ze is dan ook tevreden dat minister Crevits met de VVSG zal overleggen.

Daarnaast pleit Franssen ook voor het plaatsen van verbodsborden met de snelheidsbeperking bij de borden die de bebouwde kom aanduiden. Daarvoor zou de wegcode aangepast moeten worden, vindt ze. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud