Advertentie

Crevits geeft startschot voor "Bosland" in Hechtel-Eksel

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) heeft maandagnamiddag het officiële startschot gegeven van "Bosland", een bos van 4.500 hectare dat zich uitstrekt over de gemeenten Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel en waarin het kind, recreatie en bosbeheer centraal staan. Dat gebeurde in het bosmuseum Het Pijnven in Hechtel-Eksel.

In "Bosland" wordt aan duurzaam bosbeheer gedaan en komen er naast een klim- en klauterpark, ook boomhutten, wandel- en fietspaden en andere attracties.

Een bos van dergelijke omvang zorgt ook voor een betere CO2-opname en door extra te investeren in verantwoord bosbeheer wordt een CO2-neutraal Noord-Limburg tegen 2020 mogelijk, zo luidde het.

Ruimtelijke barrières, zoals spoor- en autowegen, zullen door middel van wandelbruggen en ecoducten overbrugd worden zodanig dat er één groot aaneengesloten gebied gecreëerd wordt. De wandelbruggen worden gemaakt uit FSC-gelabeld hout uit bossen die op een duurzame manier ontgonnen werden.

De partners van Bosland, het Agentschap Natuur en Bos, de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel, gaan volgende maand alvast een subsidiedossier indienen bij de stichting Limburg Sterk Merk (LSM). (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud