Advertentie

Crevits lanceert projectoproep 'Speelgroen' voor jeugdverenigingen

Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits (CD&V) roept alle Vlaamse jeugdverenigingen op deel te nemen aan het project: 'Speelgroen: tover jouw terrein om tot een groen avontuur'. Jeugdverenigingen die hun terrein avontuurlijk en natuurrijk inrichten komen daarbij in aanmerking voor steun. In 2009 en 2010 worden hiervoor telkens 15 projecten begeleid. Inschrijven kan tot 30 april 2009. Minister Crevits voorziet hiervoor 250.000 euro.

Met dit initiatief wil Crevits "de natuur een stapje dichter bij kinderen en jongeren brengen".

In het najaar 2009 starten de eerste 15 projecten. Een procesbegeleider komt ter plaatse om samen met leden en leidingsploeg van de jeugdvereniging plannen te maken voor een groener en avontuurlijker terrein. Voor de uitvoering van het ontwerp krijgt de jeugdvereniging gratis bomen en struiken ter beschikking en ook technische begeleiding bij het aanplanten. Enkele projecten krijgen daarbovenop nog financiële steun voor inrichtingswerken.

De proefprojecten worden afgesloten met een plantdag, een feestelijk evenement voor de jeugdgroep, buren, ouders, enz...

"Met dit project komt het clublokaal in een aangename en groene omgeving. Contact met de natuur verhoogt de betrokkenheid en verbondenheid ermee", aldus minister Crevits.

Meer informatie over de projectoproep is terug te vinden op http://speelgroen.lne.be

(DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud