Advertentie
Advertentie

Crevits opent in Dudzele infomarkt over A11-project

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft in Dudzele de informatiemarkt geopend rond de A11. Dat wordt een nieuw snelwegtraject tussen Brugge en Westkapelle om de haven van Zeebrugge en de Oostkust te ontsluiten. Met de infomarkt wil Crevits alle omwonenden nauwgezet op de hoogte houden nu het openbaar onderzoek loopt.

De A11 omvat 12 kilometer snelweg met 3 grote knooppunten, 15 kilometer nieuwe fietspaden, een reeks bruggen en (fiets)tunnels en een verhoogde rotonde. En dit alles snijdt door het polderlandschap tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle. De A11 heeft al heel wat voeten in de aarde gehad, maar Crevits toonde zich vanmorgen opgelucht bij de voorstelling van het definitieve ontwerpplan van het consortium Via Brugge.

Om de omwonenden van de nieuwe snelweg zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van het project, organiseert Crevits in samenwerking met de stad Brugge twee informatiemarkten: in Dudzele en Westkapelle. Momenteel loopt het openbaar onderzoek nog, vandaar dat die nu worden georganiseerd.

"Het is een belangrijke dag vandaag", zegt de minister. "Momenteel is de R4 rond Gent afgesloten voor werkzaamheden aan de ring, en hier start een cruciaal moment voor de A11. De huidige infrastructuur is niet meer uitgerust voor al het verkeer. De A11 moet een meerwaarde creëren voor de veiligheid en vlot verkeer, maar moet ook de haven beter ontsluiten en de leefbaarheid van de regio garanderen. Onze slogan is dan ook dat de A11 verbindt en verbetert."

Wanneer de werkzaamheden zullen starten is nog niet duidelijk. Het streefdoel is eind 2013, begin 2014. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud