Advertentie
Advertentie

Crisis: 10 miljoen voor opleiding en vorming in getroffen sectoren

Sectoren die ondanks de economische crisis blijven investeren in opleiding en vorming, kunnen een beroep doen op een extra fonds van 10 miljoen euro, zegt Vlaams minister van Werk en Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a). Het geld wordt gereserveerd voor initiatieven die zowel een antwoord bieden op de huidige herstructureringsgolf als aandacht houden voor talentontwikkeling.

Vandenbroucke had maandag vertegenwoordigers uitgenodigd naar het ICC in Gent om samen na te denken over het competentiebeleid in sectoren. Liefst 400 mensen gingen op die uitnodiging in.

"Een dag over talentontwikkeling organiseren op een moment dat de berichten over herstructureringen dag aan dag blijven aanhouden, lijkt een contradictie", zei Vandenbroucke. "Maar dat is het niet. Net nu moeten we, tegendraads, blijven pleiten voor werknemers die bijleren, up to date blijven of zelfs het voortouw kunnen nemen.", zei de minister.

Eerder raakte al bekend dat Vandenbroucke 10 miljoen euro voor deze noodzakelijke vorming in het relanceplan van de Vlaamse regering had laten reserveren. Nu is afgesproken dat het geld gereserveerd wordt voor sectorale initiatieven die zowel een antwoord bieden aan de gevolgen van herstructureringen als aandacht houden voor opleiding en vorming. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud