Crisis: bezwarend rapport dat magistraten viseert

De ministerraad zat donderdag omstreeks 22.00 uur nog steeds samen in de Wetstraat 16. Tijdens de gesprekken zou een nieuw element zijn opgedoken waarop de ministers zich concentreren. Het gaat volgens goede bronnen om een bezwarend rapport waarin magistraten die op eigen houtje zouden hebben gehandeld, met de vinger worden gewezen.

Het rapport van de procureur-generaal van Brussel, dat van maandag dateert, zou "bezwarend" zijn voor magistraten van het hof van beroep. Op basis van die elementen zou het volgens een bron niet meer vaststaan dat er een invloed is uitgeoefend door de regering op de magistratuur. Er is veeleer sprake van magistraten die op eigen houtje zouden hebben gehandeld.

Die analyse zou de zaken binnen de regeringsploeg kunnen laten afkoelen, luidt het. Het idee van een of meerdere ontslagen, waaronder dat van de premier dat donderdag de ronde deed, zou niet langer aan de orde zijn. Er zou steeds nadrukkelijker sprake zijn van de noodzaak om een parlementaire onderzoekscommissie in het leven te roepen om de zaak uit te spitten. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud