Crisis: "Wij blijven absolute voorstander van overleg"

Als er in de komende uren of dagen nog openingen komen om uit de impasse te geraken, dan wil CD&V zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat verklaarde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen in de studio van het VRT-programma Ter Zake. Ze benadrukte dat ze met iedereen "on speaking terms" blijft.

De CD&V-voorzitster herhaalde dat ze heel erg geschrokken was van de beslissing van Open Vld donderdag om uit de regering te stappen. Volgens Thyssen zaten de onderhandelingen op het spoor en waren de agenda's van de onderhandelaars al ingevuld tot en met zondag, van uur tot uur.

Hoewel de koning nu aan zet is en consultaties houdt, blijft de CD&V-voorzitster hopen op openingen. "Als men ons voor een blok stelt en de onderhandelingen afblokt, dan gaan we de hangende voorstellen mee agenderen en stemmen. Maar als er nog openingen komen, dan zullen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Wij blijven voorstander van overleg", verzekerde Marianne Thyssen.

Ze verwees naar de onwenselijke situatie om naar onwettige en chaotische verkiezingen te gaan en bijgevolg terecht te komen in een institutionele crisis. "Dat zijn doemscenario's waarvan ik hoop dat we ze toch nog op de een of andere manier nog kunnen ombuigen. Dus als er nog overleg mogelijk is, ik blijf daartoe bereid, want een onderhandelde oplossing blijft beter. (...) Ik blijf met iedereen on speaking terms", alds Thyssen.

(VEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud