Cultuurmarkt Vlaanderen: 160.000 cultuurliefhebbers trotseren slechte weer

In de Antwerpse binnenstad krioelde het zondag van de cultuurliefhebbers op zoek naar agendavulling voor het aanstaande cultuurseizoen. De Cultuurmarkt van Vlaanderen lokte 160.000 bezoekers. Dat is iets minder dan vorig jaar. Toen daagden er 190.000 mensen op, maar de organisatie kijkt niettemin tevreden terug op de vijftiende editie.

Kuierend langs de cultuurmarkt kwamen de bezoekers alles te weten over de programmatie van meer dan tweehonderd organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector. De organisatie groepeerde verschillende disciplines over pleinen en straten in de stad. Dansscholen bliezen verzamelen op de Veemarkt, literatuur & erfgoed op de Meir, theater op de Groenplaats, circus en vorming op het Steenplein en muziek op de Grote Markt. Cultuurcentra uit Brugge, Antwerpen, Mechelen, Knokke-Heist en Turnhout namen tot slot plaats op de Suikerrui.

Daarnaast konden de bezoekers op achttien binnen- en buitenlocaties terecht voor gratis optredens. Gaande van stand up comedy tot optredens van klassieke ensembles, jazzmuzikanten en Nederlandstalige muzikanten zoals Thé Lau.

"Ondanks de mindere opkomst reageerden heel wat standhouders zeer tevreden", zegt Jef De Clerck van het organiserende Prospekta. "Het slechte weer zorgde voor minder dagjesmensen, maar hield de echte cultuurfanaten niet thuis. De verschillende brochures gingen dan ook vlot van de hand."

Voor het eerste wordt de Cultuurmarkt feestelijk afgesloten. Nog tot 22 uur kan iedereen terecht op het Theaterplein voor een barbecue, live-optredens en een afsluitende dj-set. (COR 325)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud