Cybercriminelen misbruiken Olympische Spelen

Cybercriminelen maken misbruik van de Olympische Spelen in Londen om internetgebruikers te misleiden met spam of phishingwebsites. Dat zegt informatiebeveiligingsbedrijf Symantec in een rapport. Spammers sturen bijvoorbeeld via Twitter berichten de wereld in die over de Spelen lijken te gaan, maar eigenlijk naar malafide websites leiden.

Spammers maken op Twitter accounts aan en versturen dan heel snel verschillende berichten gelinkt aan populaire onderwerpen. De links in die berichten leiden naar websites vanwaar cybercriminelen allerlei rotzooi op computers trachten te krijgen. "Twitter is snel om deze accounts te identificeren en te blokkeren, meestal binnen enkele uren al", zegt Symantec.

De cybercriminelen zijn niet alleen op Twitter actief. Zo wijst Symantec ook op een e-mail waarin gewag gemaakt wordt van een dopingschandaal. Via een link komt de nieuwsgierige internetgebruiker op een pagina terecht die lijkt op die van videosite YouTube. Wie de video wil bekijken, wordt gevraagd om de nieuwe versie van de Flash Player te installeren. In werkelijkheid raakt de computer echter besmet met malafide software. (MARK RALSTON)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud