Daerden: Geen wijziging rond positie Daerden in regering

"Op basis van een anonieme klacht is er rond de positie van Michel Daerden in de federale regering geen enkele wijziging", zo reageert premier Yves Leterme dinsdag op het anonieme gerechtelijke dossier dat rond de minister van Pensioenen Daerden is ingediend.

Een anonieme juridische studie beschuldigt minister Daerden en zijn zoon Frédéric van illegale praktijken bij hun omstreden revisorenbureau. Het document is aangekomen bij het parket van Luik, verschillende redacties en leden van de PS.

Volgens premier Leterme is het dossier ook aangekomen op de Westraat 16. "Nu is het aan het gerecht om te doen wat het moet doen. Het is een lijvig document. Ik heb het even doorbladerd. Ik heb gezien dat het ook gericht is aan de gerechtelijke instanties. Elk heeft zijn job", aldus Leterme.

Enkele weken geleden raakte bekend dat het parket-generaal van Luik tegen Daerden een informatieonderzoek was opgestart naar vermeende belangenvermenging. Premier Leterme had toen een gesprek met Daerden, maar nam geen maatregelen tegen de PS-minister.

(DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud