Daniel Ducarme overleden: "hij was een bindend element"

MR-voorzitter Didier Reynders heeft zaterdag met grote droefheid gereageerd op het overlijden van Daniel Ducarme. "Ik heb een vriend verloren en mijn eerste gedachten gaan uit naar zijn partner Anne en zijn kinderen Lucas en Denis", klinkt het in een reactie aan Belga.

Ducarme overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. "Hij heeft de voorbije vier jaar erg moedig gestreden tegen de ziekte", aldus Reynders. "Hij was voor mij een vriend en een reisgezel, die veel energie bleef steken in het doorkomen van deze pijnlijke beproeving. Ik hou aan hem de herinnering over van de laatste levendige en geanimeerde discussies. Hij bleef zeer helder en vastbesloten."

De MR-voorzitter onderstreept ook de zelfopoffering die Ducarme aan de dag legde in de politieke strijd. "Hij was een echt bindend element. (...) Hij verdedigde een Franstalig project gericht op het samenbrengen van Walen en Brusselaars voor hetzelfde doel. Zijn overlijden is een enorm verlies voor de liberalen, maar ook voor al wie met hem in aanraking kwam." (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud