Darfoer: onzekerheid over vrijlating medewerkers AzG België

De onduidelijkheid over de al dan niet vrijlating van de drie medewerkers van de Belgische tak van Artsen zonder Grenzen (AzG) die woensdag werden ontvoerd, neemt toe. Een "hoge Soedanese verantwoordelijke" heeft nu anoniem aan het Franse persagentschap verklaard dat de medewerkers "nog niet vrijgelaten zijn", maar dat dat "binnenkort" zou gebeuren.

Vrijdagavond werd in Italië bekendgemaakt dat de drie - een Italiaan, een Canadees en een Fransman - vrijgelaten waren. Maar noch AzG België, noch de Soedanese overheid kon dit bericht al officieel bevestigen.

"De situatie is niet veranderd tegenover vrijdagavond", zegt woordvoerder Koen Baetens van AzG België. "We zijn vrijdag geïnformeerd over een mogelijke vrijlating van onze medewerkers, maar we hebben hen nog niet gezien of gehoord."

De Soedanese autoriteiten zeiden vrijdag wel dat de medewerkers gelokaliseerd waren er dat ze "goede hoop" hadden om hun vrijlating te verkrijgen. Ook vanuit Italië en Canada wordt er bevestiging gezocht. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud