De Croo over BHV: "Geen enkel signaal dat er geen bereidwilligheid zou zijn"

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo heeft "geen enkel signaal (gekregen) dat er geen bereidwilligheid zou zijn" om tot een BHV-oplossing te komen. Dat gaf hij maandag aan bij aanvang van het partijbureau in de Melsenstraat. Hij geloof naar eigen zeggen "echt dat we voor een akkoord kunnen gaan".

Ondervoorzitter en federaal minister Vincent Van Quickenborne herhaalde dit weekend dat de regering "een zwaar probleem" zou hebben als er tegen donderdag - de plenaire zitting van de Kamer - geen oplossing uit de bus zou komen. "Onze deadline is donderdag, en donderdag moeten we wel degelijk iets hebben", beaamt De Croo. "Wij zullen niet aanvaarden dat de zaken vooruit geschoven worden."

Toch heeft de liberale voorzitter er goede hoop op. "Ik ben positief, ik zal voluit gaan voor een akkoord", liet hij optekenen. "Ik ben blij dat iedereen rond de tafel gaat zitten. Ik denk dat dit het moment is waarop we moed en daadkracht moeten tonen."

Over wat er nu precies op tafel ligt, houdt De Croo de lippen op elkaar. "Ik verwacht een akkoord van redelijkheid", klonk het. Volgens hem betekent dat "het splitsen van BHV en iets waar beide partijen zich in kunnen vinden".

"Het is de bedoeling van iedereen om constructief te zijn, om nu eindelijk eens die BHV-saga te stoppen", aldus nog De Croo. "We slepen dit al zolang mee. Het is overduidelijk dat we nu met een akkoord moeten komen, zodat we eindelijk de andere problemen kunnen aanpakken." (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud