Advertentie

De Croo ziet in Vanhengel mogelijke opvolger van Somers

Open Vld-kopstuk Herman De Croo ziet in Brussels lijsttrekker Guy Vanhengel een mogelijke opvolger van Bart Somers als voorzitter van Open Vld. Dat zegt de voormalige Kamervoorzitter maandag in een interview met Knack. Bij Vanhengel zelf klinkt het dat hij "ter beschikking staat van de partij".

De Croo blikt in het interview vooruit op de voorzittersverkiezingen bij Open Vld in het najaar. Over mogelijke kandidaten voor de opvolging van Somers zegt De Croo dat "de partij rijker is dan men denkt. Iemand zoals Guy Vanhengel, bijvoorbeeld: veel ervaring, minister in Brussel, zeer populair, heeft de stiel geleerd van Verhofstadt zelf... Iemand die de nieuwe generatie in stelling kan brengen tegen de verkiezingen van 2011."

"Ik ben een trouw partijlid en ben ter beschikking van de partij", is het antwoord van Vanhengel. "Over de opvolging zal in het najaar worden beslist. In de politiek kan op een paar maanden tijd veel veranderen."

Open Vld kwam zondag in Brussel bij Nederlandstalige partijen als winnaar uit de bus. De partij won 3,2 procent en is met vier zetels de grootse Vlaamse partij in het parlement. Guy Vanhengel haalde bovendien bij de Vlaamse Brusselaars de meeste voorkeurstemmen (5.179). (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud