De Decker ontkent einde dotatie voor Laurent en Astrid

Senaatsvoorzitter Armand De Decker, die de werkgroep koninklijke dotaties voorzit, ontkent dat het einde van de koninklijke dotaties voor prins Laurent en prinses Astrid in zicht is, zoals De Morgen maandag titelt. De Decker hekelt het optreden van CD&V-senator Pol Van Den Driessche, die plaatsvervangend lid is van de werkgroep.

"Senator Pol Van Den Driessche heeft informatie verspreid als zouden de dotaties aan prinses Astrid en prins Laurent in de toekomst afgeschaft worden. Deze informatie is volkomen onjuist", stelt De Decker in een mededeling.

Hij wijst erop dat de werkgroep erop gericht is een dotatiesysteem uit te werken voor het volgende bewind. Een aanpassing van de huidige dotaties is helemaal niet aan de orde, benadrukt Armand De Decker.

De voorzitter van de commissie herinnert er nog aan dat de vergaderingen van de werkgroep met gesloten deur plaatsvinden. "De leden van deze werkgroep zijn bijgevolg verplicht tot geheimhouding. Het valt dan ook te betreuren dat een plaatsvervangend lid informatie verspreidt die bovendien onjuist is", haalt hij nog uit naar de CD&V-senator. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud