De Gordel: Vlaams Belang eist dat Bourgeois regeringscommissaris naar Rode stuurt

Vlaams Belangfractieleider in het Vlaams parlement Joris Van Hauthem vraagt minister van Binnenlandse Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) om een regeringscommissaris naar Sint-Genesius-Rode te sturen. Die kan met ministeriële dekking in de plaats treden van het "balorig" gemeentebestuur, dat dinsdag duidelijk maakte dat de gemeente dit jaar geen aankomst- en vertrekplaats kan zijn van De Gordel.

De N-VA speelde dinsdag de bal door naar de federale regering en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH), die de gouverneur zou kunnen vorderen om in de plaats van het gemeentebestuur op te treden. Maar het Vlaams Belang stelt zich hier grote vragen bij aangezien Milquet een partijgenote is van de burgemeester van Sint-Genesius-Rode.

Aangezien de manifestatie over welgeteld 10 dagen plaatsvindt, dient de bevoegde commissie hiervoor vervroegd bijeen te komen, vindt de Vlaams Belang-fractie, die donderdag nog een interpellatieverzoek zal indienen. Zo kondigt Van Hauthem nog aan. (KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud