Advertentie

De Gucht: "Liever met N-VA dan met sp.a"

Vicepremier Karel De Gucht (Open Vld) verkiest een coalitie met N-VA boven een met sp.a. Dat blijkt uit een interview zaterdag in de Gazet van Antwerpen.

"Ik hoor overal zeggen dat de volgende Vlaamse regering een klassieke tripartite zal zijn. Wel, ik ben daar niet van overtuigd. Wie zegt dat er geen formules mogelijk zijn zónder de sp.a? Economisch zit ik veel dichter bij de N-VA dan bij de sp.a", aldus De Gucht.

Wie er voor hem niet bij mag, is Lijst Dedecker. "Zelf zal ik met die man nooit aan tafel gaan zitten. Wanneer anderen dat wel willen, ze doen maar. Kijk, ik ben het vaak oneens met de N-VA, maar dat is voor mij een ernstige partij. De LDD is dat niet. Dat is een samenraapsel van politieke drenkelingen."

De Gucht maakt ook een opening voor de uitbreiding van de federale regering-Van Rompuy, bijvoorbeeld met de derde partij in de Vlaamse regering. "Maar alleen wanneer dat nodig is voor de uitvoering van een akkoord rond bijvoorbeeld een financieel meerjarenplan of over de staatshervorming."

Die federale regering geeft hij nog tot de tweede dinsdag van oktober om de grote dossiers aan te pakken. (VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud