De Keyserlei in Antwerpen afgezet door gaslek (update)

Een groot deel van de bekende winkelstraat De Keyserlei in Antwerpen is zaterdagnamiddag gedurende drie uur afgezet omwille van een gaslek. De politie stelde uit voorzorg een veiligheidsperimeter in. Een aantal winkels en een hotel werden ontruimd, zo werd vernomen bij de lokale politie.

Het lek was ontstaan in de kelder van een gebouw op de hoek van de De Keyserlei met de Appelmansstraat. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer was de meter waarschijnlijk oververhit geraakt en had er zich een kleine ontploffing voorgedaan, waardoor er een lek ontstond.

Om het lek te kunnen dichten, werd eerst de toevoer naar de straat en het bewuste pand afgesloten. De brandweer blies het gas in het pand vervolgens weg, waarna de gasmaatschappij de nodige herstellingswerken kon uitvoeren.

De politie had ondertussen uit voorzorg een veiligheidsperimeter ingesteld. De Keyserlei werd afgesloten voor het verkeer tussen de Quellinstraat en de Appelmansstraat. Die laatste straat werd afgesloten tot aan de Vestingstraat. Winkels moesten sluiten en ook de gasten van een hotel moesten hun kamers verlaten.

Na drie uren was de situatie onder controle en werden de straten en de gebouwen terug vrijgegeven. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud