De Lijn - N-VA vraagt "open geest" rond tarieven

Regeringspartij N-VA wil niet dat er "exclusieven" gesteld worden rond de verhoging van de inkomsten van De Lijn. Vlaams parlementslid Lies Jans vraagt dat alle partijen het debat daarover met "open geest" voeren. Een duidelijke boodschap aan het adres van coalitiepartner sp.a. Die had woensdag laten verstaan dat er niet kan geraakt worden aan het gratis vervoer voor 65-plussers.

Voor de N-VA is het verder snoeien in het aanbod "moeilijk haalbaar" en moet er gezocht worden naar extra inkomsten.

"We juichen de houding van vakbonden en belangengroepen toe. De Trein-Tram-Bus vereniging en OKRA lieten in het verleden al verstaan dat een verhoging van de inkomsten, mits het handhaven van sociale correcties voor hen geen taboe is. Nu sluiten vakbonden ABVV en ACV zich hierbij aan", aldus Lies Jans.

"Het is van belang dat dergelijke mogelijke beslissingen kunnen steunen op een breed maatschappelijk draagvlak. We hopen dat alle politieke partijen dit debat met dezelfde open geest benaderen", klinkt het.

Volgens de N-VA is het de uiteindelijke bedoeling om de kostendekkingsgraad van De Lijn stijgt "met behoud van de sociale tarievenpolitiek". "Ook in Brussel (MIVB) en Walloniƫ (TEC) heeft men correcties doorgevoerd. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat de reeds betalende reizigers nog meer moeten betalen", besluit Jans.

(PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud