De Lijn past tarieven aan vanaf 1 februari

De tarieven voor abonnementen van openbaarvervoermaatschappij De Lijn worden op 1 februari 2010 aangepast aan de index. Ook kaarten en biljetten worden duurder als ze gekocht worden op het voertuig, terwijl tarieven in voorverkoop ongewijzigd blijven. Dat meldt De Lijn maandag.

Door kaarten en biljetten duurder te maken op het voertuig, en de tarieven in voorverkoop niet te wijzigen, wil De Lijn de voorverkoop stimuleren en de stiptheid verbeteren. "In voorverkoop is een biljet tot 47 procent goedkoper dan bij de chauffeur", zegt De Lijn in een persbericht.

Zo zal een biljet korte afstand, een enkele rit over 1 à 2 zones, vanaf 1 februari in voorverkoop 1,2 euro kosten, tegenover 2 euro bij de chauffeur. Een biljet lange afstand, voor 3 zones en meer, wordt 2 euro in voorverkoop, tegenover 3 euro bij de chauffeur.

De Buzzy Pazz en de Omnipas zullen na de indexaanpassing 2,5 procent duurder zijn. Een sociaal abonnement kost vanaf 1 februari 30 euro voor een jaar en 10 euro voor 3 maanden. (VKB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud