De Lijn werkt label uit voor scootmobielen

De Lijn werkt aan een label voor scootmobielen die wel zouden toegelaten kunnen worden op tram en bus. Scootmobielen mogen al langer niet op tram of bus, maar dat verbod wordt pas sinds enkele maanden ook in de praktijk toegepast. Volgens Vlaams parlementslid Johan Verstreken heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits aangegeven dat De Lijn in 2014 een label zal uitwerken voor scootmobielen die wel zouden worden toegelaten.

Scootmobielen mogen eigenlijk al langer niet mee op trams en bussen van De Lijn. Zo is een scootmobiel volgens De Lijn bijvoorbeeld minder wendbaar dan een (elektrische) rolstoel en kan een scootmobiel niet veilig verankerd worden op de voertuigen. De regel geldt al langer, maar wordt pas sinds maart breder toegepast op het terrein. Dit tot ongenoegen van een aantal gebruikers en belangen- en gebruikersorganisaties.

CD&V-parlementslid Johan Verstreken vernam van minister Crevits dat De Lijn over de kwestie overleg pleegt met de gebruikersorganisaties, een aantal gebruikers en de koepelverenigingen van de fabrikanten van scootmobielen. "Op basis van dit overleg zal De Lijn een risicoanalyse uitwerken, die duidelijk zal maken in hoeverre en onder welke voorwaarden scootmobielen kunnen worden beschouwd als verantwoord veilig voor gebruikers en voor andere reizigers. Op basis hiervan zal De Lijn in 2014 een label uitwerken voor scootmobielen die worden toegelaten op tram en bus", aldus Verstreken. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud