De Wever met dood bedreigd

N-VA-voorzitter Bart De Wever wordt bewaakt door de federale politie omdat hij een stijgende stroom doodsbedreigingen ontvangt uit Franstalige hoek. Dat schrijven de kranten Het Laatste Nieuws, De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.

De Wever is al meer dan een jaar kop van Jut van de radicalen in het Franstalige kamp. Hij werd op straat uitgejouwd, kreeg steeds fellere haatmails en enkele maanden geleden hebben vandalen ingebroken in het N-VA-hoofdkwartier in Sint-Joost-ten-Node.

Inmiddels overtreffen de doodsbedreigingen de haatmails. Bart De Wever kreeg een kogel in zijn brievenbus met daarop zijn naam. Twee weken geleden zei hij op de RTBF-radio dat volgens de taalwetten van de vroege jaren zestig alleen het Nederlands erkend is als bestuurstaal in Vlaanderen en dat Franstalige inwijkelingen zich daaraan moeten houden, net als andere migranten. Op internetfora wordt sindsdien dagelijks openlijk opgeroepen om De Wever "uit te schakelen".

De federale politie voert nu een officieel onderzoek naar de belagers van Bart De Wever. Er worden ook een reeks beschermende maatregelen genomen. De Wever zelf tilt duidelijk zwaar aan de kwestie, maar wil er niets meer over zeggen dan dat "ik absoluut niet loop te bibberen van de schrik". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud