Dedecker: "Leterme is een opportunist"

In een interview met Le Soir voorspelt kamerlid Jean-Marie Dedecker dat er in juni 2009 zowel federale als regionale verkiezingen komen. In het interview haalt Dedecker ook uit naar premier Yves Leterme. Hij bestempelt Leterme als "een opportunist" en "onbekwaam". De sleutel voor de oplossing voor het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde ligt volgens de LDD-kopman in Brussel.

Volgens Dedecker is BHV het probleem van de liberalen. "Met 50.000 kiezers levert Halle-Vilvoorde de MR twee zetels op. Bij een splitsing moet er een compensatie gevonden worden voor Reynders", aldus Dedecker.

De oplossing ligt volgens hem bij Brussel. "Het is abnormaal dat de 60.000 Vlaamse kiezers 17 zetels en de helft van de ministers waard zijn in het Brussels gewest. Dat is antidemocratisch", meent Dedecker.

In het interview neemt Jean-Marie Dedecker ook premier Leterme op de korrel. "Het lijkt me opportuun om de federale verkiezingen nu te organiseren in plaats van in 2011. Dagelijks bewijst Leterme dat hij onbekwaam is. (...) Hij weet dat de peilingen voor hem niet gunstig zijn. Leterme is een opportunist die wil weten hoe hij zich moet gedragen om de regionale verkiezingen van 2009 te winnen", aldus nog Dedecker. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud