Advertentie

Dedecker tevreden, maar niet voldaan

Jean-Marie Dedecker is de dag na de Vlaamse en Europese verkiezingen "tevreden, maar niet voldaan". LDD heeft een achtkoppige fractie in het Vlaams parlement en een verkozene in het Europees parlement, maar voor de partijvoorzitter is het duidelijk dat er "teveel Jean-Marie Dedecker" was en dat er nood is aan boegbeelden in de provincies. Enkel zo kan LDD vertrouwen wekken bij de kiezer.

De partijtop blies maandagmiddag verzamelen op het partijhoofdkwartier in Gent, waar de resultaten van afgelopen zondag per kiesomschrijving geanalyseerd werd. Waar Dedecker zelf op de lijst stond, werd een goed resultaat geboekt, maar vooral het resultaat in Antwerpen is voor hem pijnlijk: "we waren bijna verdronken in de Schelde". De slechte score in de grootste kieskring van Vlaanderen heeft volgens Dedecker het globale resultaat naar beneden getrokken.

Als oorzaken voor het tegenvallende resultaat ziet Dedecker de enorme moddercampagne, de problemen bij de lijstvorming, de zaak-Vijnck en de priv├ędetective.

De bekende namen die LDD aantrok voor de verkiezingen en die niet verkozen geraakten, zoals Moniek Denhaen, Anne De Baetzelier en Karel Deruwe, blijven volgens Jean Marie Dedecker actief binnen de partij. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud