Defecte trein in Brussel-Centraal verhindert treinverkeer Noord-Zuid-verbinding

In het station van Brussel-Centraal staat dinsdagochtend een defecte trein stil. Het treinverkeer op de belangrijke Noord-Zuid-verbinding is daardoor verstoord. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

De trein van Antwerpen naar Nijvel kreeg dinsdag rond 6.40 uur in het station van Brussel-Centraal af te rekenen met technische problemen, vermoedelijk tractieproblemen. "De reizigers konden zonder problemen uitstappen, maar de trein staat stil en blokkeert daardoor één spoor op de belangrijke Noord-Zuid-verbinding", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Een andere trein, die op weg was van Essen naar Charleroi-Zuid, moest terugkeren naar Brussel-Noord en via een ander spoor de reis voortzetten naar Brussel-Centraal. Die trein liep ongeveer dertig minuten vertraging op. Aangezien de ochtendspits stilaan op gang komt, zullen de treinen op de Noord-Zuid-verbinding vermoedelijk vertraging oplopen. Infrabel stelt alles in het werk om de defecte trein in Brussel-Centraal zo snel mogelijk weg te krijgen. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud