Dehaene helpt Belgisch bedrijf aan contract Congolese staatszender

Ex-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) heeft bij de entourage van de Congolese president Joseph Kabila bemiddeld om een miljoenencontract voor de modernisering van de publieke omroep RTNC toe te kennen aan het Belgische audiovisueel facilitair bedrijf Talent & Vision. Dat schrijft De Morgen woensdag.

Sinds drie jaar voert Marc Robberechts van Talent & Vision onderhandelingen met de Congolese overheid over de modernisering van de RTNC-installaties. Aan Belgische kant werden er contacten gelegd met minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel en met Europees commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Louis Michel.

Robberechts kreeg de hulp van ex-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V). "Je zou kunnen zeggen dat ik de peetvader ben van dit project", zegt Dehaene. "Ik doe dit ten persoonlijke titel. Robberechts is al jaren een persoonlijke vriend . Ik vind dit een zinvol project dat kadert in het beginsel van goed bestuur: een betere publieke omroep kan een rol van betekenis spelen bij de volgende Congolese verkiezingen."

De vorige dagen waren Dehaene en Robberechts in Kinshasa om met de Congolese mediaminister een "memorandum of understanding" te tekenen. Bedoeling is dat Talent & Vision de studio's en het antennenetwerk van RTNC moderniseert. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud