Advertentie
Advertentie

Deinze betreurt dat op- en afrittencomplex na jaar werken opnieuw dichtgaat

De stad Deinze betreurt dat haar op- en afrittencomplex tussen 15 juli en 2 september opnieuw dichtgaat omwille van een werf op de E17. De stad vraagt zich ook af waarom die werken niet gelijktig konden gebeuren met de renovatie van het complex, dat na ruim een jaar werkzaamheden pas begin mei opende.

Het stadsbestuur heeft nu een dringend overleg aangevraagd met het Agentschap Wegen en Verkeer. "Pas na dit overleg zal er beslist worden of de nodige signalisatievergunningen verleend zullen worden", aldus schepen Bart Van Thuyne, onder meer bevoegd voor Mobiliteit. "Er zal ook nagevraagd worden of de afrit Deinze, komende van Gent, wel open kan blijven tijdens de werkzaamheden."

Van Tuyne erkent dat de stad wist dat de werken eraan zaten te komen. "Maar we hebben altijd in de voorbereidende vergaderingen gevraagd om die samen te laten vallen. We hebben ons ook altijd constructief opgesteld. Een ambtenaar kreeg pas woensdag de timing op een vergadering meegedeeld."

Dat de stad Deinze pas woensdag zicht kreeg op de timing, spreekt het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen tegen. "Men wist al van vorig jaar dat die werken eraan zaten te komen in de zomervakantie en in februari heeft minister Crevits nog eens alle snelwegwerven gecommuniceerd", weerlegt woordvoerster Sylvie Syryn.

Dat de werken in de zomervakantie plaatsvinden, is volgens AWV een weloverwogen beslissing. "Uit het 'Minder Hinder Protocol' kwam dat de werf Deinze-Kruishoutem beter in de zomervakantie plaatsvindt, omdat die maanden verkeersluw zijn en om het economisch verkeer zo weinig mogelijk te hinderen." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud