Advertentie
Advertentie

Delegatie spaarders Kaupthing bij premier Leterme

Premier Yves Leterme heeft vrijdag een zeskoppige delegatie van Belgische spaarders bij de Kaupthing Bank meer tekst en uitleg gegeven bij de stand van zaken in het dossier rond de IJslandse Bank.

Naar aanleiding van de bankcrisis blokkeerde de Luxemburgse toezichthouder de rekeningen van de Kaupthing-klanten. Daardoor werden ook zowat 20.000 Belgische klanten getroffen. De bank werkte in ons land immers onder een Luxemburgse licentie.

Op een persbriefing na het onderhoud vrijdag, herhaalde de premier dat er overnamebelangstelling is van meer dan één kandidaat. "Op basis van de informatie waarover zij beschikken hebben de Luxemburgse collega's mij gezegd dat het ernstige overnamekandidaten zijn", aldus nog de premier. Meer details wilde hij niet kwijt.

Daarnaast kregen de spaarders uitleg over de mogelijkheid voor Belgische klanten van de Kaupthing Bank om een aanvraag in te dienen bij het Luxemburgse beschermingsfonds voor een voorschot van 20.000 euro per rekening. Het is de intentie om vanaf begin december 20.000 euro ter beschikking te stellen. In geval van een overname zal de 20.000 euro worden verrekend in de rekeningstand. Zonder overnemer zal het bedrag worden afgetrokken van het desgevallend uitgekeerd hoger depositogarantiebedrag. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud