Advertentie

Delegaties CD&V, sp.a en N-VA leggen afspraken vast

Vlaams formateur Kris Peeters en de delegaties van CD&V, sp.a en N-VA hebben maandagavond afspraken gemaakt voor de verdere formatieonderhandelingen. Woensdag- en vrijdag om 14 uur komen de delegaties opnieuw bijeen, intussen werken een aantal technische werkgroepen rond begroting en investeringsplannen. De gesprekspartners willen snel een Vlaamse regering, maar pinnen zich niet vast op een deadline.

Door de economische crisis moet de volgende Vlaamse regering serieus besparen. Voor de begroting van 2010 zal een inspanning van 1,9 miljard euro nodig zijn. Formateur Peeters wil snel duidelijkheid over hoe dat aangepakt moet worden.

Ook over de staatshervorming moet wellicht nog stevig onderhandeld worden. Formateur Peeters wil echter niet dat alles gefixeerd wordt op die staatshervorming.

Peeters wil zo snel mogelijk tot een regeerakkoord komen, maar met goede en duidelijke afspraken. "Het zullen nog zware onderhandelingen worden. Maar liever nu hard discussiëren dan dat er na de vorming van de Vlaamse regering nog iets moet worden uitgeklaard", zei hij. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud