Denderleeuw deblokkeren was "één van mijn moeilijkste opdrachten"

Het deblokkeren van de politieke patstelling in Denderleeuw, waar twee machtsblokken met elf zetels tegen elkaar stonden en enkel het Vlaams Belang met drie zetels de sleutel in handen leek te hebben, was "één van de moeilijkste opdrachten van de voorbije acht jaar". Dat verklaarde gouverneur André Denys donderdagmiddag op een persconferentie.

"Het akkoord verheugd mij ten zeerste. Het is geen eenvoudige zaak geweest, het was één van mijn moeilijkste opdrachten van de voorbije acht jaar" aldus gouverneur Denys. "De opdracht was moeilijk omdat die een beetje op de rand zit van de neutraliteit. Je kan dergelijke dossiers maar oplossen door stelling te nemen, maar wel door zo transparant mogelijk daarin te zijn. Ik heb bij mijn analyse drie mogelijke oplossingen voorgesteld en toen duidelijk gezegd dat de huidige oplossing voor mij de meest werkbare leek."

Denys is ook tevreden dat de situatie op zijn laatste werkdag is opgelost. "Een mooier geschenk kon ik niet krijgen. Ik dank iedereen die meehielp aan de oplossing."

Toekomstig burgemeester Jan De Dier (N-VA) zegt dat Denys' werkwijze, om eerst via een inhoudelijk akkoord naar een verdeling van de mandaten te komen, "al bij al vrij behoorlijk en snel lukte". "Iedereen besefte dat we als politicus onze verantwoordelijkheid moesten nemen", klonk het. "We hebben misschien een krappe coalitie, maar we willen zo snel mogelijk van start gaan om voor Denderleeuw het beleid te geven wat de kiezer gewenst heeft en wat voor Denderleeuw nodig is."

Ook Open Vld/Plus schepen Geert Van Schelvergem erkent de krappe meerderheid. "Maar ik denk dat we inhoudelijk alles goed voorbereid hebben en elkaar gaan steunen de komende zes jaar", klinkt het. Over het feit dat Open Vld/Plus de lokale sp.a losliet, zegt raadslid Guy Van Dalem. "We vinden het belangrijk dat het algemeen belang voorrang krijgt op het eigen belang, vandaar dat we die knoop doorhakten." (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud