Departement Cultuur neemt tijdelijk werking Filmkeuringscommissie in handen

Het departement Cultuur zal tijdelijk de werking van Commissie voor de Filmkeuring op zich nemen. Dat zegt het kabinet van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). De filmkeuringscommissie dreigde vanaf 1 oktober stil te vallen met als mogelijk gevolg dat alle films het label KNT (Kinderen Niet Toegelaeten) zouden krijgen, ook de nieuwste K3- of Disney-film.

De werking van de filmkeuringscommissie dreigde volledig te blokkeren. Bij gebrek aan voorzitter wordt de commissie al een tijd gerund door een secretaresse die betaald wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Maar zij gaat op 1 oktober op pensioen. Dat vormde een groot probleem, want de vrouw regelde tot nog toe de werking van de commissie en zag er ook op toe dat de films die geëvalueerd worden als Kinderen Toegelaten (KT), ook een toelatingsnummer krijgen. In België is het zo dat alle films in principe verboden zijn voor min 16-jarigen, tenzij de filmkeuring na visie van de film een KT-label toekent.

Volgens het kabinet van Vlaams minister Schauvliege zal de werking van de filmkeuringscommissie nu niet in het gedrang komen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud