Advertentie

Dewael en Magnette om rapport gevraagd over nucleair incident IRE

Federaal vicepremier Didier Reynders (MR) heeft, als vervanger van de voor een check-up in het ziekenhuis opgenomen eerste minister Leterme, aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Energie, Patrick Dewael en Paul Magnette, gevraagd een rapport te maken voor het kernkabinet over wat er exact gebeurd is in het IRE en over de manier waarop de verantwoordelijken daarop gereageerd hebben.

Magnette heeft als minister de voogdij over het IRE en Dewael is belast met de nucleaire veiligheid.

Het is belangrijk, zo verklaarde Reynders, dat de leden van het kernkabinet correct geïnformeerd zijn over wat er precies is gebeurd en dat zij allen over dezelfde informatie beschikken. "Ikzelf heb terzake nog geen informatie ontvangen en ik klaag daar niet over, maar ik ben de mening toegedaan dat de leden van het kernkabinet nu over alle informatie moeten beschikken. Dat zal hen ook de kans bieden correct te antwoorden op alle vragen die de parlementsleden zeker zullen stellen. In afwachting daarvan beheert het Crisiscentrum de situatie op correcte wijze", stelde Reynders.

Het komt de eerste minister toe de opvolging van het dossier te verzekeren en het kernkabinet bijeen te roepen, waarvoor nog geen datum werd vastgesteld, aldus nog Reynders. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud