Dexia-top ziet bonussen gekoppeld aan voorwaarden

Het directiecomité van de Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia krijgt over 2009 opnieuw een bonus, al is die wel gekoppeld aan een aantal voorwaarden en zal die gespreid over enkele jaren worden uitbetaald. Dat staat te lezen op de websites van De Tijd en L'Echo.

Dexia geeft maandag tekst en uitleg bij zijn verloningsbeleid in zijn jaarverslag voor 2009, maar nu al is bekend dat het directiecomité opnieuw aanspraak kan maken op een bonus, aldus de krant.

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de variabele lonen. Allereerst moet Dexia er in slagen om voor 30 juni niet langer afhankelijk te zijn van staatsgaranties om zich te kunnen financieren. Als Dexia die doelstellingen haalt kan gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani aanspraak maken op 300.000 euro of 40% procent van de bonus die hem over 2009 wordt toegekend. De resterende 60 procent zal in 2011 en 2012 worden uitbetaald, op voorwaarde dat Dexia zich aan de afspraken houdt die eerder dit jaar met de Europese Commissie werden gemaakt. Daarnaast wordt de totale omvang van de bonus ook mee bepaald door de evolutie van het Dexia-aandeel over de komende drie jaar. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan kan Mariani over heel 2009 een totale bonus van 750.000 euro krijgen. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud