Directeur Filmfestival Gent Dubrulle wordt vervangen door driekoppig directiecomité

De raad van bestuur van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, de organisator van het Filmfestival Gent, heeft maandagavond het ontslag van Jacques Dubrulle als gedelegeerd bestuurder "eervol aanvaard". Dat bevestigt professor dr. Andreas De Leenheer, voorzitter van de raad van bestuur.

Dubrulle is al van in de jaren zeventig, de beginjaren, bij het festival betrokken en was 34 jaar CEO van het festival.

"Jacques Dubrulle zal tijdens de veertigste editie in oktober 2013 op gepaste wijze gehuldigd worden," aldus De Leenheer. "De raad van bestuur heeft beslist hem de titel van erevoorzitter toe te kennen."

De dagelijkse leiding wordt toevertrouwd aan een driekoppig directiecomité, zo werd maandagavond ook beslist. Dat directiecomité wordt voorgezeten door Bart Vandesompele (zakelijk leider) en bestaat verder uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur) en Wim De Witte (programmator). De vergaderingen zullen ook worden bijgewoond door professor De Leenheer, als bestuursvoorzitter.

"Jacques Dubrulle zal uitgenodigd worden op de vergaderingen en we hopen dat we zijn brede kennis, ervaringen en netwerk verder aan boord kunnen houden", laat professor De Leenheer nog weten.

De veertigste editie van het Filmfestival Gent gaat door van 9 tot 17 oktober 2013. (COR 207)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud