Advertentie

"Dit is geen crisis van de koopkracht", zegt Van Rompuy op EU-top

Deze economische crisis heeft niet zozeer met koopkracht, maar wel met vertrouwen te maken. Die bedenking formuleerde premier Herman Van Rompuy zondag na afloop van de informele EU-top in Brussel.

De eerste minister verwees naar de toename van het beschikbare gezinsinkomen in België in 2009 met 2 procent. Voorts wees de premier op het gevaar om de problemen te verergeren door ze te veel uit te vergroten. Van Rompuy kwam met een optimistisch verhaal uit de top. "Europa heeft al veel correcte beslissingen genomen. Zo is een financiële meltdown vermeden en is er reden voor enig vertrouwen."

Na afloop van de top verklaarde Van Rompuy dat er in de Unie helemaal geen sprake is van een protectionistische ontsporing. Volgens de premier is dat gevaar de jongste dagen en weken overbelicht. Ook vond de premier dat de Europese ingrepen een positievere appreciatie verdienen. Het relancepakket is goed voor 3,5 procent van het BNP en de reddingsoperaties van de banken verhinderden een financiële meltdown. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud