Advertentie

Dodelijk ongeval in rally 12 Uren van Wervik

Een vrouw van 44 uit Wervik is zaterdagnamiddag in Wervik om het leven gekomen bij een ongeval met een rallywagen. Dat bevestigt de politie van de zone Arro Ieper. De vrouw zat als copilote in een rallywagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Veurne. Hun wagen botste tegen een boom. Er raakten geen toeschouwers gewond.

Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur langs de Oude Beselarestraat in Kruiseke, een gehucht van Wervik. De piloot verloor na een bocht de controle over het stuur van zijn Citroën C2. De wagen belandde links van de weg en sloeg enkele tientallen meter verder te pletter tegen een boom.

Voor de copilote kwam alle hulp te laat. De piloot werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie is zijn toestand stabiel. Meteen na het ongeval werd de wedstrijd 12 Uren van Wervik, die aan z'n 35ste editie toe was, stilgelegd.

Het parket van Ieper stuurde een verkeersdeskundige naar Kruiseke om de omstandigheden van het ongeval te reconstrueren. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud