Advertentie

Dodelijk ongeval Lier - oplegger en remsysteem waren niet correct bevestigd

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de oplegger die dinsdagavond een dodelijk ongeval veroorzaakte in Lier, niet goed was vastgemaakt aan de vrachtwagen die ermee aan het rijden was. Ook het remsysteem van de oplegger was niet correct bevestigd, zo meldt het parket. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder, een 51-jarige man uit Berlaar, is alvast voor 15 dagen ingetrokken.

Toen de vrachtwagen dinsdagavond op de Kesselsesteenweg reed, kwam de oplegger plots los. Het gevaarte raakte een verlichtingspaal, begon te tollen en belandde dwars over de rijbaan. Twee wagens konden een aanrijding niet meer ontwijken. Een van hen kwam zelfs nagenoeg volledig onder de oplegger terecht.

De bestuurder van een van de wagens, een 24-jarige vrouw uit Aarschot, was op slag dood. De andere bestuurder, eveneens een 24-jarige vrouw, raakte zwaargewond. De Kesselsesteenweg, een belangrijke invalsweg van Lier, moest door het ongeval enkele uren lang worden afgesloten voor alle verkeer.

(COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud