Doel 2020 start nieuwe procedures tegen sloop van woningen

Het actiecomité Doel 2020 gaat een nieuwe reeks procedures aanspannen tegen de sloop van woningen in het Scheldedorp. Dat heeft het comité vrijdag bekend gemaakt op een persconferentie. Doel 2020 stelt zich ernstige vragen bij de objectiviteit in de lopende sloopprocedures.

"We stellen vast dat de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar de argumentatie integraal - tikfouten incluis - van de Maatschappij Linkeroever overneemt", aldus woordvoerder Jan Creve.

Ook de argumentatie zelf raakt volgens de bewonersvereniging kant noch wal. Zo werden huizen onbewoonbaar verklaard omdat er geen stopcontacten aanwezig waren of omdat badkamer en toilet niet gescheiden waren. "Als deze normen in heel Vlaanderen werden toegepast, zou meer dan de helft afgebroken moeten worden", is de conclusie van Doel 2020.

Volgens advocaat Igor Rogiers is er ook sprake van 'wetsontduiking'. Doel is op het gewestplan immers nog steeds woongebied. "De afzonderlijke sloopvergunningen mogen dan naar de vorm wel in orde lijken, dat wil niet zeggen dat men in een woongebied zomaar hele straten tegen de vlakte kan gooien. Daartoe is een gewestplanwijziging noodzakelijk", legt Rogiers uit. Hij zal dan ook een nieuwe procedure inleiden bij de rechtbank op basis van de wetgeving inzake stedenbouw. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud