Doel 2020 voert actie tijdens Scheldewijdingsfeesten

De bewonersgroep Doel 2020 heeft zondagmiddag actie gevoerd tijdens de Scheldewijdingsfeesten in Doel. Dit gebeurde op een rustige manier met spandoeken, affiches en infostands. Er was ook een opvallende stickeractie.

Bezoekers kregen een sticker met daarop de slogan "Ik doe wat de overheid niet doet. Ik respecteer Doel!". Aan de mensen werd gevraagd deze sticker op hun jas of shirt te kleven. De meeste bezoekers gingen hier ook op in.

Volgens Paul Maes van het actiecomité Doel 2020 is de opkomst groot ondanks het wat mindere weer. "Ik denk dat er toch zo'n 5.000 mensen naar Doel gekomen zijn", aldus Maes. "De sympathie met het dorp is zeer groot. Vooral de beelden op televisie van mooie huizen die afgebroken werden, heeft veel mensen geraakt."

De Scheldewijdingsfeesten in Doel zijn een oude traditie waarbij de Schelde en een aantal boten gewijd worden door een pastoor. De laatste jaren stonden de festiviteiten ook symbool voor de leefbaarheid van het dorp. Doel moet volgens de plannen wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. Tegelijkertijd met de Scheldewijdingsfeesten vond ook het festival "Duimen voor Doel" plaats. Bekende folkmuzikanten traden twee dagen lang gratis op.

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud