Doelman Silvio Proto speelt kerstman in Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Anderlechtdoelman Silvio Proto heeft dinsdag, samen met zijn echtgenote, cadeautjes uitgedeeld in het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel. Dat zegt de woordvoerder van RSCA, David Steegen.

De cadeaus werden gekocht met de 1.290 euro die werd opgehaald door de verkoop op eBay van de uitrusting die Proto droeg in Malaga, op de laatste speeldag van de groepsfase van de Champions League. De doelman hoestte ook een deel van zijn wedstrijdpremie op. Proto deelde onder meer dvd's, snoep, Playmobil en spelconsoles uit. Hij bleef twee uur bij de zieke kinderen.

"Dit soort van bezoeken is heel belangrijk voor de kinderen, vooral op kerstdag, waneer het niet leuk is om in het ziekenhuis te liggen", zegt Joëlle Leemans, kinesitherapeute in oncologie in het ziekenhuis. "Veel kinderen kijken meer uit naar zijn komst dan naar de cadeautjes, want hij brengt hen een beetje magie". Silvio Proto werd van bij de ingang van het ziekenhuis opgewacht door een troep jonge fans. Hij ging vervolgens langs op het departement oncologie. (YORICK JANSENS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud