Dolle bestuurder geklist op E313 in Tongeren

Een 41-jarige man uit Mechelen heeft zich zaterdagavond in zijn wagen zeer gevaarlijk gedragen op de E313 vanuit Herentals tot in Tongeren. Hij botste tegen de vangrails en een ander voertuig en ging dan traag in het midden van de autosnelweg rijden zodat andere weggebruikers hem niet konden inhalen. Het is niet duidelijk wat de man bezielde.

De helse rit begon op het grondgebied van Herentals, waarna hij via Ham de provincie Limburg binnenreed. Rond 21.30 uur kwamen bij de wegpolitie de eerste telefoontjes binnen over de dolle bestuurder. Twee ploegen van de Limburgse wegpolitie zetten de achtervolging in en probeerden de automobilist tot vijf keer toe te doen stoppen, maar die liet zich niet onbetuigd.

"Hij reed zeer roekeloos. Omdat hij richting Luik reed, hebben we de lokale politie van Tongeren ingeschakeld. Zij plaatsten op hun grondgebied spijkereggen op de autosnelweg. Toen de man rond 22 uur met zijn voertuig daarover reed, had hij drie of vier lekke banden. Hij moest noodgedwongen stoppen, waarna hij in de boeien werd geslagen", zegt commissaris Stefan Tuerlinckx van de Limburgse wegpolitie. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud