Dossier Hendrickx gestolen: vrouw en broer riskeren tot vijf jaar cel

De vrouw en haar broer die vrijdag stukken uit het dossier Davy Hendrickx gestolen hebben op de correctionele griffie, worden voorgeleid en riskeren een maand tot vijf jaar celstraf voor diefstal. De belangrijkste stukken zijn teruggevonden, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

De vrouw en haar broer dienden zich om 11.45 uur aan op de griffie en wensten cassatieberoep aan te tekenen tegen het arrest van het Gentse assisenhof. "Ze kregen als partij in de zaak inzage in de stukken", zegt Schoonjans. "Ze waren zeer boos naar aanleiding van het recente arrest en namen belangrijke procedurestukken mee. De griffier probeerde hem nog tegen te houden, maar dat mislukte."

De lokale en federale politie hield onmiddellijk een intensieve zoekactie. "Slachtofferhulp startte met het contacteren van alle juryleden en magistraten, omdat hun adressen in de stukken vermeld stonden. We hadden geen zicht op het motief van de verdachten, en konden geen enkel risico nemen. De man kon opgepakt worden in zijn woonplaats in Gentbrugge, de vrouw in Sint-Niklaas. De belangrijkste procedurestukken, die de man meehad, zijn terecht. Enkele bijlagen, die de vrouw zou meegenomen hebben, ontbreken nog", zegt Schoonjans.

Het parket vraagt de aanhouding van beiden voor diefstal. De onderzoeksrechter beslist vrijdagavond of ze naar de cel moeten.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud