Advertentie
Advertentie

Dossier Priscilla - Dertienjarige verdachte voor jeugdkamer Brussels hof van beroep

De jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep heeft zich deze middag gebogen over het lot van J., de nu 13-jarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant. De Brusselse jeugdrechter had op 14 mei beslist de plaatsing van de jongeman in de gesloten instelling van Ruiselede met een maand te verlengen maar de jongen en zijn advocaat waren daartegen in beroep gegaan. De jeugdkamer van het hof doet pas uitspraak op 5 juni.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli 2012 dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 13-jarige J. en de 17-jarige A. Die hadden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest in de woning van D.V. en hadden nadien het lijk verborgen. D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst: A. eerst in Everberg en vervolgens in Mol, en J. in Ruiselede.

De jeugdrechter verlengde die plaatsing sindsdien herhaaldelijk, eerst voor drie maanden maar sinds februari gebeurt dat maandelijks. Meester Siegfried De Mulder, de advocaat van J. ging tegen de laatste verlenging in beroep omdat hij het niet eens was met de motivering van die beslissing. Dat beroep werd donderdagmiddag behandeld.

Intussen overweegt de jeugdrechtbank nog steeds om de 13-jarige J. op te laten nemen in de jeugdpsychiatrie maar daar is voorlopig geen plaats vrij. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud